Natural high by music

Written By :

Category :

Nieuws

Posted On :

Share This :

De titel van dit blog is mijn merkbelofte: ik laat grote en kleine mensen ervaren hoe het is om ‘natural high by music’ te zijn. Je krijgt een kick van muziek mixen maar je raakt ook in extase van de rede waarom het mixen is uitgevonden: dansen. Door muziek aan elkaar te mixen kunnen mensen blijven dansen!

Mijn Why lees je hieronder

In de jaren dat ik singel was vroegen veel mensen zich af of het wel goed met me ging, vooral de personen die mij niet live zagen. Ik poste namelijk twee dingen op mijn Facebook timeline: feestjes en sapjes/smoothies van groente en fruit. Er hangt al jaren iets om het uitgaansleven en festivals heen: er wordt gezopen en/of je gebruikt drugs. Ben je de BOB dan ben je de l*l.

Mensen die ik tegen kwam waren verbaasd als ik aangaf dat ik compleet nuchter was en alleen aan de Spa zat. Ik had mijn verslavingen aan alcohol, sigaretten en het milde softdrugs gebruik ingeruild voor een nieuwe gezondere verslaving: dansen.

Zitten is het nieuwe roken..

Destijds had ik een zittend beroep, ik stopte met roken toen ik nog de interne opleiding deed, ik ging nog steeds buiten pauzeren maar nam de trap. Elke week was ik minder buiten adem als ik boven op de derde verdieping kwam, wat voelde ik mij top.

Hoe kon ik nog meer bewegen? Ik nam in het weekend de late diensten tot 22:00 en daarna ging ik ‘de stad’ in om te dansen. Mijn dochter was destijds wegens 50/50 co-ouderschap bij haar vader.

Er zit voor mij wel een keerzijde aan die festivals en kroegen in de nacht.. Hierin zit mijn WHY

Man, wat wordt ik geïrriteerd en soms woedend op mensen die te veel hebben gedronken of te veel drugs op hebben En mensen lastig vallen. Misschien nog asocialer: die rokers op de dansvloer bij in- en outdoor evenementen of in een wachtrij buiten.. Loop verdorie even naar de rook ruimte of stel je behoefte uit! Met je stinkende lucht.

Ja ik weet het, ik heb ook gerookt maar die lucht ruikt alleen lekker als je nog verslaafd bent in je hoofd. Als je eenmaal om bent denk je: heb ik al die tijd zo lopen rond stinken?

Gelukkig heb ik een groot inlevingsvermogen dus de woede gaat ook snel over, het is: indien mogelijk verplaatsen naar een andere plek. (Een opmerking zet andere juist aan tot roken.) Mensen worden agressief boos als je hun sigaretten afpakt en weg gooit heb ik ervaren. Doe dit dus niet! 😉

“Mensen hebben (opnieuw) te leren en te ervaren dat ze een heerlijk gevoel kunnen bereiken met beweging zoals dans.”

Steeds meer gehoorschade

Het is nu in het nieuws: steeds meer jongeren melden zich met tinnitus zo schrijft o.a. het NOS. Maar het is niet alleen de muziek wat ik in alle artikelen lees…

Ik heb zware irritaties als mensen tegen mij schreeuwen om iets te vertellen terwijl ik lekker aan het dansen ben. JA, DIE MUZIEK MOET ZACHTER zodat men minder hard er bovenuit hoeft te blèren, mensen willen praten met elkaar in de kroeg. Damn wat doet dat schreeuwen pijn aan je oren, hierom heb ik altijd oordopjes in op stap. In mijn lessen gebruik ik kinderkoptelefoons met decibel begrenzer.

Horeca diensten

Sinds 2018 werk ik regelmatig in de horeca, om in beweging te zijn en onder de mensen. Liever zou ik meer als DJ werken maar er zit ook een keerzijde aan.

Het voelt tegenstrijdig om te werken in een drank/drugs omgeving, juist omdat dit voor mij persoonlijk zo’n groot effect heeft (leeg raken vitamine b = down day after, geen grenzen en verslaving gevoeligheid) en ik weet dat ik niet de enige ben hierin! Het gebruiken is wellicht het grootste ‘normaal’ van deze tijd dat helemaal niet normaal is en destructief voor vele. Het vaak ook wél gezellig om een drankje te doen.

Ik dacht dus laatst: ik ga bruiloften draaien. Dat lijkt mij zo simpel 😉 Maar hier dus vaak veel aangeschoten mensen. Maar wel blije mensen, ja, het is gezellig maar ik zet dat op de ‘nu nog niet’ lijst.

Natural 0.0

Het punt: Mensen gebruiken van alles om zich goed te voelen terwijl dat gevoel al in ze zit. Pas durven dansen na een paar biertjes. Het ‘happy’ gevoel op willen roepen met een pilletje. Mensen hebben te leren en te ervaren dat ze een heerlijk gevoel kunnen bereiken met beweging/ dans en dat je daarom niet altijd hoeft mee te doen.

De magie..

Ik kan NU: kinderen meegeven en laten ervaren dat ze een heerlijk gevoel krijgen van vrij dansen, dat is mijn missie! Ik begin mijn les vaak met een solo dansje en vertel over waarom ik zo graag dans. Daarna gaan we het hebben over muziek en mijn missie om de kinderen kennis te laten maken met de magie van het muziek mixen.

“Kinderen hebben nu al een idee van 18+ feesten, daar/dan ga je alcohol drinken.”

Als kinderen zelf drank of drugs benoemen tijdens mijn les vertel ik dat ik met veel plezier compleet nuchter op stap ga en dat ik mij altijd een beetje meer happy voel door lekker te bewegen. Dat ik gevoelig ben voor deze middelen en dat dit vaak zo is bij hoog gevoelige mensen of mensen met AD(H)D en/of Autisme.

Ik vertel dat ik graag nuchter het cafe en festivals bezoek en ik graag draai en dans op Ecstatic dance feesten waar men niet praat en ook geen alcohol drinkt en geen drugs gebuikt, dat is de essentie. “Is dat dan niet saai?”; vraagt een jongen van 12. Doordat je mag drinken als je 18 bent lijkt het wel een soort gewoonte vanaf je 18e en ze bestellen dan ook geen fris meer als ze niet de BOB zijn. Kinderen hebben nu al een idee van 18+ feesten, daar/dan ga je alcohol drinken.

Het leukste festival was Holi Fusion, ik ging er heen met mijn dochter, ik denk dat ze 12 was. Veel nuchtere mensen en ook veel kinderen waren aanwezig, we gingen ook vroeg naar huis, ze was moe door de indrukken van al die kleurtjes gooien.

Ik wens je inzicht en kracht toe

Door mijn eigen ervaring te delen wil ik inzicht geven en daarnaast kracht voor mensen die liever niet meedoen. Veel volwassen mensen vinden het knap van mij dat ik nooit drink tijdens festivals, ik heb echt veel bewondering, respect en andere complimenten gekregen. Ik wil je graag uitdagen door te ervaring hoe het is om nuchter uit te gaan.

Lees hier mijn persoonlijke verhaal achter het stoppen met alcohol.

I love Natural 0.0. (weer) nuchter sinds april 2022. En ik ben graag de BOB.

Liefs Wilma Leppers

Miss Juicer heeft diverse op Audio gerichte diensten:

  • DJ les
  • Live DJ
  • Mixen van muziek

Zie: mogelijkheden voor meer informatie over deze diensten

Lijkt het je leuk om jouw klas kennis te laten maken met de magie van muziekmixen?

Bekend met Qrabbl? Ga naar Qrabbl.nl en zet ‘voor juf Wilma’ in de aanvraag

en breng haar op de hoogte via een e-mail aan info@applejuice.online

of neem contact op via dit formulier.

Hier staan ook de prijzen voor DJ lessen vermeld.